Trakų gimnazija dalyvauja Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšų bendrai finansuojamame projekte Nr. 09.2.1-ESFA-V-719-01–0001 ,,Kokybės krepšelis“.

Gimnazijos projekto tikslas: ugdymo(si) kokybės gerinimas, siekiant kiekvieno mokinio pažangos.
Uždaviniai: sudaryti sąlygas STEAM dalykų integracijai, ugdant mokinių kūrybiškumo ir dalykines kompetencijas bei modernizuojant ugdymo(si) procesą; tobulinti ugdymo(si) organizavimą, teikti pagalbą įvairių poreikių ir gebėjimų mokiniams.
2022–2023 metais gimnazija įgyvendina projektą ,,Kokybės krepšelis“.
Š. m. vasario 13-17 dienomis, vyko 1-4 klasių mokiniams skirta edukacinė stovykla „Jaunasis mokslininkas“. Šios stovyklos trukmė – 4 dienos po šešias valandas, t. y. nuo 8 val. iki 14.00 val. Gimnazijos valgykloje mokiniai pusryčiavo ir pietavo. Stovykloje dirbo du mokytojai, kurie kiekvieną dieną organizavo mokiniams užimtumo veiklas STEAM temomis.
Vasario 13 d. mokiniai vyko į Trakų gaisrinę. Išvykos metu jie susipažino su gaisrininkų darbu, gaisrinės mašinos įranga bei suvokė šio darbo svarbą. Kiekvienas mokinys turėjo galimybę pasėdėti gaisrinėje mašinoje ir pasijausti tikru gaisrininku. Ekskursijos pabaigoje gaisrinės atstovai kiekvienam vaikui įteikė dovanėlę.
Vasario 14 d. vyko pasaulio pažinimo užsiėmimai. Mokiniai atliko įvairius bandymus, įgijo  praktinių žinių apie saugų elgesį su ugnimi. Stovyklautojams vyko užsiėmimai gimnazijos skaitmeninėje 3D  klasėje. Darbas joje labai patiko ir jie pagilino savo gamtamokslinius įgūdžius. Šios dienos staigmena buvo apsilankymas Trakų greitosios medicininės pagalbos skyriuje, kur paramedikas įdomiai papasakojo apie savo darbą.
Vasario 15 d. vyko matematikos praktiniai užsiėmimai. Jų metu vaikai pagilino savo žinias apie erdvines figūras ir savarankiškai gamino kubą, piramidę, trikampę prizmę, stačiakampį.

 Vasario 17 d. vyko pasaulio pažinimo ir dailės užsiėmimai. Vaikai prisiminė sveikos mitybos taisykles, žiūrėjo filmuką apie sveikos mitybos piramidę, turėjo galimybę padiskutuoti apie maisto svarbą mūsų gyvenime. Vėliau vyko praktiniai darbai, mokiniai pasigamino savo maisto piramidę.
Ši stovykla  mokiniams suteikė galimybę pagilinti savo turimus matematikos ir pasaulio pažinimo gebėjimus.
Ačiū visiems prisidėjusiems prie stovyklos organizavimo ir įgyvendinimo.