Nacionalinis „Atliekų kultūros egzaminas“

Balandžio 28 d. visoje šalyje vyko nacionalinis „Atliekų kultūros egzaminas“, organizuojamas Vilniaus apskrities atliekų tvarkymo centro ir globojamas Lietuvos Respublikos Aplinkos apsaugos ministerijos.
Egzamino tikslas – skatinti Lietuvos gyventojų domėjimąsi tvarumu, atliekų tvarkymu, aplinkosauga ir taip didinti jų sąmoningumą šiose srityse. Mūsų gimnazijos 7- 11 klasių  mokiniai aktyviai dalyvavo „Atliekų kultūros egzamine“ ir prieš tai išnagrinėję  „Atliekų enciklopediją“ atsakinėjo į pateiktus klausimus apie ekologiją, rūšiavimą, atliekų perdirbimą.
Dalyvaudama Erasmus + tarptautinių mokyklų partnerysčių projekte KA229  „A lesson in sustainability“ („Tvarumo pamokos: tu ir tavo mokykla, tapkite ekologiški“) gimnazija vykdo savo įsipareigojimą integruoti tvarumo temas į ugdymo procesą ir įvairių mokomųjų dalykų veiklas, todėl šis egzaminas   mokinimas buvo puiki galimybė  pamatuoti savo žinias bei tuo pačiu nustatyti kryptis, kur dar turime  tobulėti, kad taptume tvaresniais.
Tvaresnė aplinka tiesiogiai siejasi su kiekvieno iš mūsų kasdien priimamais sprendimais, kur išmetame atliekas, kaip rūšiuojame, kiek vartojame ir kaip atsakingai gyvename. Šie mūsų veiksmai tiesiogiai  lemia, kokioje aplinkoje mes gyvensime rytoj, todėl tvarumas,  atliekų rūšiavimas  bei rūpinimasis  savo aplinka yra kiekvieno žmogaus pareiga.

Daiva Bernatavičienė
Jurgita Lapuchovienė
Anglų kalbos mokytojos metodininkės