Prevencinė paskaita „Pavojai internete ir realiame gyvenime“

Internetas jau seniai tapo kasdieniu mūsų palydovu ir neatsiejama gyvenimo dalimi. Jame mes mokomės, dirbame, bendraujame ir pramogaujame. Ypatingą dėmesį turime skirti vaikų saugumui internete. Vis daugiau vaikų ir paauglių kasdien naudojasi informacinėmis technologijomis. Nauji draugai, žaidimai, nauja informacija, tai tik dalis to, ką galima nuveikti internete.
Jaunimas tiek realiame gyvenime, tiek internete gali atsidurti pavojingose situacijose. Čia jiems kyla grėsmė patirti smurtą. Vasario 2 dieną 5 – 8, IG-IIG klasių mokiniai dalyvavo prevencinėje paskaitoje „Pavojai internete ir realiame gyvenime“.
Kas yra elektroninės patyčios? Kokia yra atsakomybė už netinkamą elgesį internetinėje erdvėje? Ką daryti gavus žinutę iš nežįstamo žmogaus? Kokios gali būti pasekmės? Į šiuos ir dar daugelį kitų klausimų atsakė Trakų rajono policijos komisariato bendruomenės pareigūnė Vlada Černienė. Ji davė mokiniams naudingų patarimų, pateikė pavyzdžių.
Dėkojame Trakų rajono policijos komisariato bendruomenės pareigūnei Vladai Černienei už nuolatinį bendradarbiavimą , informatyvią ir naudingą paskaitą .

Trakų gimnazijos socialinė
pedagogė metodininkė
Ilona Balkuvienė