Projektas ,,Žaliasis skveras”

Trakų gimnazija įgyvendino projektą ,,Žaliasis skveras”, kurį finansavo Trakų rajono savivaldybė. Projekto tikslas – Trakų gimnazijos vidiniame kieme įrengti erdves skirtas mokinių poilsiui, laisvalaikio praleidimui, edukacijų organizavimui ir vykdymui. Lauko erdvių įrengimas prie gimnazijos tapo vieta, kur mokiniai gali turiningai praleisti laisvalaikį, pailsėti. Pastatyti suoliukai ir staliukai, įrengti lauko žaidimai, sukurta graži, patraukli aplinka, kurioje malonu būti, naudinga bei smagu leisti laiką su draugais, žaisti, prisėdus pasikalbėti, paskaityti knygą ar tiesiog pailsėti.
Mūsų jaunimas – labai aktyvus ir kūrybiškas. Kūrybinėse dirbtuvėse kartu su dailės ir technologijų mokytoja metodininke Danuta Jepifanova pagamino lauko žaidimus, kurie papildė skvero erdves. Šie žaidimai padeda mokiniams smagiai ir linksmai praleisti laisvalaikį.
Trakų gimnazijos mokinių taryba pavasarį kreipėsi į mokinius ir kvietė siūlyti idėjas,  kaip galima būtų patobulinti gimnazijos erdves. Jaunimas  pateikė daug įvairių idėjų: įrengti vidinį kiemą, kuriame būtų suoliukai, stalai, kupolas, lauko žaidimų vietos, edukacijų organizavimo lauke erdvės. Dalį mokinių idėjų, Trakų rajono savivaldybės finansuojamo projekto dėka, jau įgyvendinome.
Didžiąją dienos dalį mokiniai praleidžia patalpose,  tad svarbu įkurti erdvių įvairovę ir skatinti juos dažniau būti lauke. Tai padeda puoselėti sveiką gyvenseną, stiprinti fizinę ir psichinę mokinių sveikatą. Šio projekto dėka žengėme pirmuosius žingsnius kurdami erdves  mokinių poilsiui ir laisvalaikio praleidimui gryname ore. Žadame ir norime toliau palaipsniui gražinti  skverą, jį turtinti. Aplinka, kurioje gyvename bei leidžiame didelę dalį savo laiko, tiesiogiai veikia emocinę būseną, sveikatą. Gimnaziją supanti aplinka neabejotinai turi būti ne tik saugi, sveika ir patraukli – mokiniai čia turi jaustis patogiai ir jaukiai.
Dėkojame Trakų rajono savivaldybei už šio projekto finansavimą ir Trakų gimnazijos darbuotojams – už jo įgyvendinimą.

                      Ilona Balkuvienė
Trakų gimnazijos socialinė pedagogė metodininkė,
Projekto ,,Žaliasis skveras“ vadovė