PREVENCINĖ PASKAITA ,,NEPILNAMEČIŲ TEISINĖ ATSAKOMYBĖ. RŪKYMAS. AR TIKRAI ŽINAU VISKĄ?“

Vasario 3 dieną gimnazijos socialinė pedagogė Ilona Balkuvienė suorganizavo mokiniams prevencinę paskaitą ,,Nepilnamečių teisinė atsakomybė. Rūkymas. Ar tikrai žinau viską?“, kurią skaitė Trakų policijos komisariato bendruomenės pareigūnė Vlada Černienė. Paskaitos tikslas – supažindinti mokinius su žalingų įpročių pasekmėmis žmogaus organizmui, ugdyti mokinių suvokimą, kad jie patys atsako už padarytus pažeidimus, nusižengimus. Ji priminė mokiniams jų pareigas ir teises. Pareigūnė akcentavo, kad visi mokiniai žino savo teises, bet dažnai pamiršta pareigas. Mokiniams buvo pateikti teisių ir pareigų pavyzdžiai: jie turi teisę mokytis, teisę į sveikatos apsaugą, žodžio laisvę, tačiau turi ir pareigas – stropiai mokytis, lankyti mokyklą, rūpintis savo sveikata, gerbti kitus žmones. Ji kalbėjo apie administracinę atsakomybę: kito žmogaus orumo ir garbės žeminimą, necenzūrinių žodžių vartojimą, rūkymo, alkoholinių gėrimų, kitų svaiginančių medžiagų vartojimą ir turėjimą. Pareigūnė atkreipė dėmesį, kad daug šmeižiančios ar įžeidžiančios informacijos yra socialiniuose tinklalapiuose, paaiškino, kas yra nepilnamečių administracinė ir baudžiamoji atsakomybė. Ji pateikė aiškių ir konkrečių pavyzdžių apie visų nusikalstamų veikų pasekmes ir supažindino su poveikio priemonėmis, bausmių , kurios taikomos nepilnamečiams,  ypatumais.
Socialinė pedagogė Ilona Balkuvienė paaiškino mokiniams apie nepataisomą žalą žmogaus organizmui, kurią sukelia rūkymas, alkoholio ir kitų psichotropinių medžiagų vartojimas ir kokios baisios būna jų pasekmės. Mokiniai aktyviai dalyvavo paskaitoje, atsakinėjo į klausimus.
Dėkojame Trakų policijos komisariato bendruomenės pareigūnei Vladai Černienei už išsamią ir informatyvią prevencinę paskaitą ir glaudų bendradarbiavimą su gimnazijos bendruomene.