Išvyka į Valdovų rūmus

Š.m. gruodžio 21 d. 6 klasės mokiniai lydimi klasės vadovės Daivos Bernatavičienės ir socialinės pedagogės Ilonos Balkuvienės apsilankė Valdovų rūmuose Vilniuje.
Kelionė patogiu, moderniu dviaaukščiu traukiniu visiems buvo smagi patirtis, o keletas mokinių  juo keliavo pirmą kartą. Nuo stoties iki Katedros aikštės keliavome pėsčiomis, taigi teko būti labai atsargiems, nes oro sąlygos šią dieną mūsų nelepino, o grindinių ir šaligatvių dangos buvo slidžios. Pasivaikščioję po Kalėdoms besiruošiantį išpuoštą sostinės senamiestį, pasigrožėję nuostabiais ornamentais ir žvakutėmis spindinčia Katedros aikštės eglute, nukeliavome į Valdovų rūmus, kur dalyvavome gidės istorikės vedamoje apžvalginėje  edukacinėje ekskursijoje. Pirmoje ekskursijos dalyje klausėmės pasakojimo apie Lietuvos didžiųjų kunigaikščių rezidencijos ir jos teritorijos raidą, pasivaikščiojome tarp autentiškų mūrų, kuriuos gaubia atkurtas Valdovų rūmų pastatas, apžiūrėjome šioje teritorijoje aptiktus unikalius archeologinius radinius. Ekskursiją tęsėme menėse su atkurtais istoriniais vėlyvosios Gotikos, Renesanso ir ankstyvojo Baroko reprezentaciniais interjerais. Pakilę į rūmų apžvalgos aikštelę, pamatėme atsivėrusią įspūdingą sostinės panoramą ir, rodos, ranka pasiekiamą Gedimino pilies bokštą.
Išvyka praturtino ne tik istorijos, geografijos, pilietiškumo, bet ir chemijos žinias – sužinojome, kad unikalūs mediniai muziejaus eksponatai buvo restauruojami naudojant cukrų. Mokiniams ekskursija labai patiko, jie gavo atsakymus į visus jiems iškilusius klausimus ir sužinojo daug įdomių faktų apie gyvenimą viduramžiais.