Edukaciniai užsiėmimai Trakų pilyje

Besibaigiant mokslo metams ir atšilus orams, gimnazijos mokytojai savo ugdytiniams organizuoja vis daugiau pamokų ir užsiėmimų įvairiose edukacinėse erdvėse. Birželio 17 dieną  klasių vadovės Danuta Jepifanova ir  Daiva Bernatavičienė savo auklėtiniams, IIIG ir 5 klasių  mokiniams, surengė išvyką į Trakų pilies muziejų, kur vyko edukaciniai užsiėmimai.
IIIG klasės mokiniai dalyvavo edukacijoje „Pasivaikščiojimas su Vytautu Didžiuoju“. Trakų pilies Kunigaikščio menėje edukatorius jiems pristatė Vytauto Didžiojo asmenybę, pateikė įdomiausių žinių iš istorinių šaltinių. Edukacinio užsiėmimo metu dalyviai susipažino su menininkų, vaizduojančių kunigaikštį Vytautą, darbais, paties valdovo asmenybe, pilies ekspozicijos eksponatais, išsiaiškino įsivaizduojamojo portreto sąvoką, sužinojo, kokiu pagrindu buvo kuriami Vytauto Didžiojo portretai. Antroje užsiėmimo dalyje mokiniai turėjo ekspozicijų salėse savarankiškai surasti eksponatus su valdovo atvaizdais bei parengti jų trumpą pristatymą, o praktinėje užsiėmimo dalyje savarankiškai pasigamino Vytauto Didžiojo majestotinio (didžiojo) antspaudo, kuriame pavaizduotas kunigaikštis, kopiją.
5 klasės mokiniai dalyvavo edukacijoje „Surask lobį“. Trakų pilies ekspozicijoje su edukatoriumi buvusioje iždinėje mokiniai apžiūrėjo lobių ekspoziciją, sužinojo daug įdomių faktų iš pinigų atsiradimo Lietuvos Didžiojoje kunigaikštystėje istorijos, susipažino su Lietuvoje rastų lobių istorija.  Praktinėje užsiėmimo dalyje dalyviai, pasiskirstę į komandas, ieškojo Pilies ekspozicijoje paslėpto lobio – mokiniams buvo labai smagu ir įdomu.
Į Trakų pilį ir iš jos keliaudami pėsčiomis, mokiniai apžiūrėjo naujai sutvarkytas ežerų pakrantes, gėrėjosi gimtųjų apylinkių grožiu, iškylavo gamtoje, žaidė judriuosius ir kūrybinius žaidimus – praleido laiką labai smagiai, naudingai ir įdomiai.

Anglų kalbos mokytoja Daiva Bernatavičienė