Gyvenimo pulsas

,,Gyvenimas yra galimybė – pasinaudok ja. Gyvenimas yra turtas – saugok jį. Gyvenimas yra laimė – įvertink ją. Gyvenimas yra meilė – mylėk jį. Gyvenimas yra gyvenimas – apgink jį.“       

Motina Teresė

 Trakų gimnazija dalyvavo 2021 metų jaunimo projektinės veiklos finansavimo konkurse su projektu ,,Gyvenimo pulsas“ ir laimėjo 500 Eurų finansavimą. Projekto įgyvendinimas vyko š. m. rugsėjo – gruodžio mėnesiais, o jo dalyviais buvo IG – IVG klasių mokiniai.
Mes, mokytojai, esame tvirtai įsitikinę, kad gimnazija yra ta vieta, kur mokiniai turi rasti tvarką, galimybę mokytis, kurti ir tobulėti. Kad ir koks chaosas viešpatautų aplinkui, jaunimas privalo būti sveikas ir saugus. Visi dirbdami kartu galime nemažai pasiekti. Manome, kad turime griežčiau ir atkakliau veikti, siekdami sutramdyti narkotinių medžiagų plitimą, uždraustų vaistų, energetinių gėrimų ir alkoholio vartojimą, cigarečių ir el. cigarečių rūkymą; šviesti jaunimą apie pražūtingą kvaišalų poveikį; ugdyti atsakingą jaunimo požiūrį į sveikatą, ligas, donorystę; puoselėti moralės principus dėl lytinių santykių, šeimos planavimo ir kitų vertybių. Projektas ,,Gyvenimo pulsas“ paskatino mokinių domėjimąsi sveikos gyvensenos klausimais.
Norint aktyvinti ir sudominti jaunimą gimnazija rado partnerius: Trakų rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras,  Valstybinė vaistų kontrolės tarnyba prie Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministerijos, Nacionalinis kraujo centras, Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centras. Partnerių organizuojamų paskaitų bei išvykos metu jaunimas pagilino savo žinias, gavo metodinių bei praktinių patarimų ir įgijo naujų kompetencijų.
Dėkojame Trakų rajono savivaldybei už mūsų projekto finansavimą ir tikimės bendradarbiavimo ateityje. Projekto ,,Gyvenimo pulsas“ tęstinumas yra būtinas. Svajojame gimnazijoje įkurti sveikatos klubą, o projekto veiklos bei rezultatai padės mums žengti dar vieną žingsnį jo link.

Projekto vykdytoja Vincenta Diugevič, Trakų gimnazijos direktoriaus pavaduotoja ugdymui