Tarptautinio Erasmus+  projekto susitikimas

Trakų gimnazija kartu su  mokyklomis iš 4 Europos šalių  – IIS L. da Vinci -Nitti (Potenza , Italija), IES Pablo Picasso (Malaga, Ispanija), Geniko Lykeio Paralias (Patra, Graikija) ir Daniel Theysohn IGS (  Waldfischbach- Burgalben, Vokietija) – dalyvauja projekte “A lesson in sustainability: Make your school greener and yourself too“, kurį  koordinuoja Vokietijos mokykla. Projekto tikslas – tapti tvaresne ir labiau aplinkai draugiška mokykla.
Nors pandemija kelia visiems iššūkių ir reikalauja kitokio požiūrio, prisitaikėme prie pasikeitusios situacijos ir kūrybingų mokytojų ir mokinių dėka projekto veiklos įgauna pagreitį. Su nekantrumu laukėme balandžio  16 dienos,  kai į nuotolinį   susitikimą ZOOM platformoje susijungė visų projekte  dalyvaujančių  mokyklų mokytojų ir mokinių komandos. Šio susitikimo  šeimininkai  buvo Ispanijos Malagos miesto mokykla ir projekto  koordinatorė  Laura Moreno.
Šio susitikimo tikslas- geriau pažinti vieni kitų mokyklas ir miestus, pasidalinti idėjomis kaip kiekvienas iš mūsų kasdienio gyvenimo situacijose galime prisidėti prie klimato kaitos mažinimo. Buvo labai įdomu pamatyti mokinių  sukurtus filmus apie savo mokyklą ir miestą, klausytis  jų pristatymų anglų kalba  ir taip dar daugiau sužinoti apie  projekte dalyvaujančius partnerius.

Kitos susitikimo veiklos  buvo  ne mažiau įdomios ir įtraukios. Turėjome galimybę pasitikrinti savo žinias apie klimato kaitą žaisdami „Kahoot“ žaidimą.  Taip pat buvo pristatyti visose partnerių mokyklose vykdytos apklausos „Žaliasis klausimynas“ rezultatai. Susitikimo pabaigoje ispanai pakvietė visus pakilti nuo kėdžių ir pašokti visame pasaulyje populiarų šokį „Makarena“.
Nors mus skiria nemenkas fizinis atstumas, susiduriame su tais pačiais iššūkiais ir problemomis  bei siekiame to paties tikslo – tvaresnės mokyklos ir aplinkos kūrimo. Juk visi tvirtai tikime, kad netrukus virtualūs susitikimai taps gyvais, kai visi partneriai galės keliauti  ir tęsti projekto  veiklų įgyvendinimą vis kitoje šalyje.

Mokinių refleksija po šio susitikimo:
„Man patiko susitikimas nuotoliniu būdu. Buvo įdomu klausytis kitų vaikų pasakojimų, žiūrėti filmukus bei dalyvauti Kahoot žaidime. Kadangi dabar yra karantinas, džiaugiuosi, kad yra galimybė bent nuotoliniu būdu pabendrauti su bendraamžiais.“ (Adrija)
„Labai linksmai praleidau laiką su mokiniais iš kitų šalių. Patiko, kad visi buvo įsijungę kameras, galėjau pamatyti kitus dalyvius. Sužinojau apie kitas šalis ir mokyklas. Labiausiai patiko Kahoot žaidimas. Buvo įdomu.“ (Paulina)
„Tai buvo puiki proga pasimatyti su mūsų Erasmus+ draugais. Tikrai nuostabiai praleidome laiką kartu ir tikiuosi, kad tokių susitikimų bus kuo daugiau.“ (Kamilė)
„Labai linksma ir įdomu buvo. Neįprasta patirtis turėti galimybę pabendrauti su kitų šalių mokiniais dalyvaujančiais projekte.“ (Daniel)
„Buvo labai smagu sužinoti daugiau apie kitus projekto dalyvius, kartu linksmai ir įdomiai praleisti laiką. “  (Agata)

Anglų kalbos mokytojos metodininkės Daiva Bernatavičienė,  Jurgita Lapuchovienė
Tarptautinio Erasmus+  projekto koordinatorės Trakų gimnazijoje