Sąmoningumo didinimo mėnuo BE PATYČIŲ

Prabėgo kovo mėnuo. Jis gimnazijoje buvo skirtas sąmoningumo „BE PATYČIŲ 2024“ didinimui. Šį mėnesį vyko veiklos, skirtos pozityvių mokinių bendravimo ir problemų sprendimų įgūdžių ugdymui, kelių patyčioms užkirtimui, pagarba ir draugiškumu grįstų mokinių bei gimnazijos bendruomenės tarpusavio santykių skatinimui.
Ikimokyklinių, priešmokyklinės grupių vaikai ir pradinių klasių mokiniai aktyviai dalyvavo kūrybinių darbelių konkurse  ,,STOP – PATYČIOMS!”. Gimnazijoje svečiavosi Vilniaus apskrities VPK Trakų rajono bendruomenės pareigūnė Vlada Černienė, kuri vedė prevencines paskaitas mokiniams ,,Ką kiekvienas turi žinoti apie patyčias ir kaip padėti kitam”,  ,,Nepilnamečių teisinė atsakomybė”.
Kovo 21 d. buvo minima pasaulinė Dauno sindromo diena. Šią dieną mokinių komiteto inicijuotoje akcijojemokiniai ir mokytojai mūvėjo skirtingų spalvų bei raštų kojines. Tokiu būdu ne tik paminėjome Dauno sindromą turinčių vaikų ir suaugusiųjų unikalumą, bet ir aktyviai siekėme, kad gimnazijos bendruomenė ugdytųsi toleranciją ir pagarbą kitoniškumui ir padėtų kurti sveiką požiūrį į žmones su šia negalia.
Kol pavasaris dar gailėjo šilumos ir spalvų, gimnazijos bendruomenė  nusprendė nuspalvinti pasaulį .  Visą savaitę mokinių uniformas pakeitė spalvota apranga. Visi sužinojo ką spalva apie save sako, atliko tai dienai skirtą užduotį ir įsiamžino nuotraukoje.
Visą mėnesį mokinių taryba kvietė gimnazijos bendruomenę rašyti komplimentus ir palikti juos Komplimentų ir padėkų dėžutėje.
Gimnazijoje apie patyčias kalbama daug. Ir ne tik kalbama, bet ir aktyviai veikiama siekiant jas sumažinti. Visus metus gimnazijos pedagogai ir pagalbos mokiniui specialistai stengiasi puoselėti ir mokiniams diegti pagarbos, draugiškumo, atjautos vertybes.
Širdingai dėkojame visiems, prisidėjusiems prie sąmoningumo „BE PATYČIŲ 2024“ didinimo mėnesio

 Nėra vaistų nuo patyčių, bet  yra dėmesys, palaikymas, geras žodis, atsiprašymas.

                                                             Trakų gimnazijos mokinių komitetas,
socialinė pedagogė metodininkė Ilona Balkuvienė