,,Šiuolaikinė mokykla Lietuvoje 2023“

Mokytojo profesija – ypatinga tuo, kad mokytojas ne tik moko kitus, bet ir visą gyvenimą mokosi pats. Keičiasi ne tik reikalavimai, metodikos, planai, bet ir vaikai, kartos. Galbūt ne visus savo mokinius prisimename, tačiau mokiniai mus tikrai prisimena. Būkime mokytojais iš didžiosios raidės. O tokiais esama tada, kai savo mokiniams dovanojamos ne tik žinios, laikas, kantrybė, bet ir širdis. Pasiruoškime ne tik mokyti, bet ir mokytis, nes mūsų rankose – naujoji karta.
Š. m. birželio 19 d. Trakų, Šalčininkų, Vilniaus rajonų ir Vilniaus miesto tautinių mažumų Bendrojo ugdymo įstaigų vadovai, mokytojai, švietimo pagalbos, specialistai, NŠA ir UAB Officeday specialistai dalyvavo Trakų gimnazijos organizuotoje respublikinėje konferencijoje ,,Šiuolaikinė mokykla Lietuvoje 2023“. Švietimo bendruomenė su liūdesiu atsisveikina su 2022-2023 mokslo metais bei su nerimu žvelgia į naujų mokslo metų kalendorių, nes dirbti jau teks pagal atnaujintas bendrąsias ugdymo programas.  Šio renginio poreikį padiktavo būtinybė diskutuoti apie tai, kas vyksta mokyklose, kokie pokyčiai laukia ateinančiais mokslo metais, kaip pritaikyti naujoves ir dirbti su šiuolaikinės kartos mokiniais. Konferencijos dalyvius sveikino Trakų švietimo centro direktorė Nijolė Lisevičienė ir gimnazijos direktorius Marian Kuzborski. Konferencijos pranešėjai kalbėjo apie ugdymo turinio atnaujinimą, įtraukųjį ugdymą, gyvenimo įgūdžių programą, ,,Kokybės krepšelio“ ir Erasmus+ projektų patirtis, praktines-tiriamąsias mokinių veiklas, pedagoginius atradimus, sėkmingas mokymo(si) patirtis.
Konferencijos dalyviams įteikti VšĮ Trakų švietimo centro kvalifikacijos tobulinimo pažymėjimai, o mokyklų komandoms Trakų gimnazijos padėkos raštai už gerosios patirties sklaidą.

Vincenta Diugevič
Trakų gimnazijos direktoriaus pavaduotoja ugdymui