Trakų gimnazija dalyvauja Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšų bendrai finansuojamame projekte Nr. 09.2.1-ESFA-V-719-01–0001 ,,Kokybės krepšelis“.

Gimnazijos projekto tikslas: ugdymo(si) kokybės gerinimas, siekiant kiekvieno mokinio pažangos.
Uždaviniai: sudaryti sąlygas STEAM dalykų integracijai, ugdant mokinių kūrybiškumo ir dalykines kompetencijas bei modernizuojant ugdymo(si) procesą; tobulinti ugdymo(si) organizavimą, teikti pagalbą įvairių poreikių ir gebėjimų mokiniams.
2022–2023 metais gimnazija įgyvendina projektą ,,Kokybės krepšelis“.
Alytaus STEAM atviros prieigos centras – Alytaus kolegijos padalinys, kuriame mokiniai gali praktiškai susipažinti su gamtos, technologijų, inžinerijos, matematikos mokslų dėsniais ir naujausiais išradimais, savarankiškai eksperimentuoti ir kurti. Ypatingas dėmesys yra skiriamas iniciatyvumo, verslumo ir lyderystės ugdymui.
Lapkričio 8 dieną, įgyvendinant projekto pirmą uždavinį, šiame centre lankėsi Trakų gimnazijos 3-4, 5-6, 8 klasių mokiniai – iš viso 48. Mokiniams buvo suteikta galimybė dalyvauti trejose STEAM veiklose.
3-4 klasių mokinių užsiėmimas „EV3 roboto konstravimas ir programavimas“ vyko modernioje IT/robotikos laboratorijoje.  Pasiskirsčius po du, mokinių laukė iššūkis – roboto konstravimas ir programavimas labirintui įveikti. Norint pasiekti tikslą, teko pasitelkti matematikos ir informacinių technologijų žinias. Mokiniai sužinojo, su kokiomis problemomis susiduria robotų programuotojai, prižiūrintys robotizuotas ir automatizuotas gamyklas, jose esančius įrenginius. Mokinių sukonstruoti robotai sėkmingai įveikė labirintą, nors teko įdėti nemažai pastangų, kad robotai važiuotų ir pasisuktų norima kryptimi. Vėliau mokiniai surengė robotų lenktynes bei robotų kovas.
5-6 klasių mokinių užsiėmimas ,,Šokolado architektai“ vyko Maisto technologijų, kulinarinio meno ir sveikatinimo laboratorijoje. Šios veiklos metu mokiniai susipažino su šokolado istorija,  sužinojo daug įdomybių apie jį, kūrė šokoladinius dekorus, mokydamiesi paruošti šokoladą.
8 klasės mokinių užsiėmimas ,,Kristalų mikropasaulis“ vyko biologijos ir chemijos laboratorijoje. Mokinai užsiėmimo metu po kruopelę įdėmiai apžiūrėję konkrečias medžiagas, rado stebėtinai taisyklingos formos gabaliukų, kurie ir yra vadinami kristalais. Tai taisyklingų geometrinių formų kietosios medžiagos, susidedančios iš taisyklingai išsidėsčiusių dalelių. Mokiniai dirbdami poromis ir naudodami mikroskopus, chemines stiklines, Pastero pipetes, valgomąją druską, vario sulfatą, svarstykles, elektrines kaitlentes, maišymo lazdeles, distiliuotą vandenį, laikmačius, milimetrinį popierių iš skirtingų cheminių medžiagų užaugino mikrokristalus bei juos apžiūrėjo mikroskopu. Vaikai taip pat stebėjo kristalų augimo greitį, tyrinėjo ir dažniausiai augaluose aptinkamus kristalus bei sužinojo, kad jų forma priklauso nuo augalų rūšies.
Kiekvienos veiklos trukmė – 2 val., kurios STEAM atviros prieigos centre neprailgo. Mokiniams šie užsiėmimai buvo naudingi: įgytos programavimo, eksperimentavimo ir lyderystės patirtys.