Išvyka į kiną

Birželio 16 dieną mūsų gimnazijos 5 ir 6 klasių mokiniai kartu su auklėtojomis vyko į Vilnių  žiūrėti filmą ,,Triušis Piteris 2”. Visiems labai patiko ši veiksmo komedija, pasakojanti įdomią ir pamokančią istoriją apie šeimą, draugus ir sąžiningu darbu užsitarnautą pagarbą. Mokiniai stebėjo, kaip kūrėjai apie rimtus ir  svarbius mūsų gyvenime vykstančius dalykus vaikams bando papasakoti jiems suprantamiausia kalba taip, kad šie ne tik rastų kantrybės sulaukti sakinio pabaigos neužmigę, bet ir suprastų informaciją. Apie tai parašyta nesuskaičiuojama galybė knygų. Tačiau kam pasakoti, jei galima parodyti? Šį mintis ramybės kurį laiką nedavė animuotos juostos visai šeimai „Triušis Piteris“ kūrėjams. Sau jie išsikėlė vieną labai svarbų tikslą: padaryti taip, kad filmo tęsinys taptų ne tik puikia pramoga kino salėse, bet ir lengvai suprantama pamoka mažiesiems žiūrovams apie socialinį atsakingumą. Kaip filmo autoriams pavyko rimtus dalykus papasakoti filmo kalba, pamatėme garsių aktorių lietuviškai įgarsintoje kompiuterinių efektų juostoje visai šeimai „Triušis Piteris 2: pabėgimas“.
Vėliau vaikų laukė staigmena – apsilankymas greito aptarnavimo kavinėje  „Mc Donalds“. Kupini įspūdžių ir naujų žinių grįžome į Trakus.

16 czerwca uczniowie klas 5 i 6 z Gimnazjum w Trokach wyruszyli w podróż do Wilna. Byli w kinie, gdzie oglądali film edukacyjny o Piotrusiu Króliku. Główny bohater bardzo się starał pozbyć złej reputacji złośliwca. To film pouczający, który jest dobrym przykładem o stosunkach w rodzinie oraz z przyjacielami. Po obejrzeniu tego filmu uczniowie zostali pod dużym wrażeniem.
Na zakończenie wycieczki uczniowie mieli przyjemną niespodziankę- obiad w kawiarni ,,Mc Donald”. Pełni zachwytu z podróży i w dobrym nastroju  wszyscy wrócili do Trok.